fbpx

MITEN SUUNNITELLA REMONTTI – Aikataulut ja kustannukset hanskaan

Verstaan seinällä remontin piirrustuksia

Sisältö

Tilaa uutiskirjeemme

Remontin suunnittelu on tärkeä vaihe, joka auttaa varmistamaan projektin sujuvan etenemisen ja toivotun lopputuloksen. Hyvä suunnittelu ei ainoastaan helpota remontin toteutusta, vaan se myös vähentää stressiä ja yllätyksiä matkan varrella. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten remontti kannattaa suunnitella, kuinka kauan erityyppisiin remontteihin menee aikaa ja mitä ne keskimäärin maksavat.

Remontin suunnittelu - Mistä aloittaa?

Ensimmäinen askel remontin suunnittelussa on määrittää tarkasti, mitä haluat saavuttaa. Mieti, mitkä ovat projektisi tavoitteet ja millaiset muutokset haluat toteuttaa. Kirjoita tavoitteesi paperille, jolloin se on myös tulevalle urakoitsijallesi selkeästi tiedossa. Tämän jälkeen on hyvä laatia realistinen budjetti ja aikataulu. Remontin laajuus ja vaiheisuus vaikuttavat merkittävästi kustannuksiin sekä aikatauluun.

Esimerkkejä yleisimmistä remonttityypeistä ja niiden aikatauluista:

1. Keittiöremontti

Keittiöremontin kesto riippuu projektin laajuudesta. Kalusteiden vaihtaminen tai päivittäminen, kuten kaappien maalaus ja uusien työtasojen asennus, kestää yleensä noin 1-2 viikkoa. Täydellinen keittiön uudistus, johon kuuluu putkistojen ja sähkötöiden uusiminen, kestää yleensä 2-4 viikkoa. Kustannukset vaihtelevat keskimäärin 5 000–20 000 euron välillä, riippuen materiaalivalinnoista ja työn laajuudesta.

2. Saunaremontti

Saunaremontti voi vaihdella yksinkertaisesta lauteiden ja kiukaan vaihdosta täydelliseen tilan uudistukseen. Yksinkertainen korjaus tai uudistus kestää yleensä noin viikon, kun taas täydellinen remontti, johon kuuluu esimerkiksi vesieristyksen uusiminen ja tilan laajennus, kestää yleensä 2-4 viikkoa. Saunaremontin kustannukset vaihtelevat keskimäärin 3 000–15 000 euron välillä riippuen käytettävistä materiaaleista ja työn laajuudesta.

3. Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontti on yksi vaativimmista remonttityypeistä, koska siihen liittyy usein muun muassa vesieristyksiä ja putkistotöitä, jotka tulee toteuttaa rakennusmääräysten mukaisesti. Pieni freesaus, sisältäen kalusteiden uusinnan voi valmistua viikossa, kun taas laajempi remontti kestää yleensä 3-6 viikkoa. Pienen kylpyhuoneen remontointi asettuu keskiäärin 2 000–25 000 euron väliin.

4. Huoneiston pintaremontti

Huoneiston pintaremontti, joka sisältää esimerkiksi seinien maalauksen, lattioiden uusimisen ja listoituksen, on tyypillisesti nopeampi toteuttaa. Tällainen remontti kestää usein 1-3 viikkoa ja maksaa 2 000–10 000 euroa riippuen tilan koosta ja materiaalivalinnoista.

5. Sähkötyöt ja putkiremontit

Sähkö- ja putkityöt voivat kestää muutamasta päivästä useisiin viikkoihin, riippuen työn laajuudesta. Esimerkiksi sähköjen uusiminen koko asunnossa voi kestää 1-2 viikkoa. Putkiremontti, joka kattaa koko talon, kestää yleensä 2-4 viikkoa ja voi maksaa 10 000–30 000 euroa.

Aikataulutus ja budjetointi

Saatuasi urakoitsijalta tarjouksen, tulisi sen sisältää arvio remontin kestosta ja kustannuksista. Ota huomioon, että remontit saattavat kohdata odottamattomia viivästyksiä esimerkiksi toimitusongelmien, inhimillisten virheiden tai kohteen ennakoimattomien ominaisuuksien vuoksi. On hyvä varata itselleen hieman aikapuskuria näiden tilanteiden varalta.

Budjetin laatimisessa on tärkeää ottaa huomioon materiaalikustannukset ja työn kulut. Lisäksi on hyvä varata noin 10–20 % ylimääräistä budjetista yllättäviä kustannuksia varten. Tämä auttaa varmistamaan, että projekti voidaan saattaa loppuun ilman taloudellisia yllätyksiä.

VÖRK-vinkki: Muista tarkistaa saamastasi tarjouksesta hinnoitteluperusteet. Työ voidaan hinnoitella eritavoilla ja tämä mahdollistaa hinnan muuttumisen alkuperäisestä tarjouksesta muutaman prosentin verran. Lue lisää hinnasta sopimisesta KKV:n sivulta. VÖRK-tarjouksesta näet selkeästi paljonko hinta saa muuttua projektin aikana.

VÖRK-sovelluksen hyödyt remontin suunnittelussa

VÖRK-sovellus tekee remontin suunnittelusta ja hallinnasta helpompaa. Sovelluksen avulla voit pitää kaikki sopimukset, aikataulut ja kustannukset yhdessä paikassa, jolloin pysyt helposti ajan tasalla projektin edistymisestä. VÖRK tarjoaa myös mahdollisuuden kommunikoida urakoitsijan kanssa reaaliaikaisesti, jolloin mahdolliset muutokset ja ongelmat voidaan käsitellä nopeasti ja tehokkaasti.

Näin remontti onnistuu – Luota ammattilaisiin

Kun suunnittelet remonttia, on tärkeää valita luotettava ja ammattitaitoinen urakoitsija. VÖRK-sovellusta käyttävä urakoitsija on lähtökohtaisesti hyvin luotettava ja voit luottaa että projekti hoidetaan ammattimaisesti alusta loppuun. Valitsemalla VÖRKin projektiisi varmistat, että kaikki osapuolet tietävät missä mennään, mistä on sovittu ja että projektin kaikki vaiheet hoituvat suunnitelmien mukaisesti.

Lopuksi, muista että hyvä suunnittelu on avain sujuvaan remonttiin. Kun kaikki on huolellisesti suunniteltu ja sovittu etukäteen, voit nauttia uudistuvan kohteesi seuraamisesta VÖRKillä. VÖRK on rakennus- ja remontointialan kehittämisen kärjessä.

Jaa julkaisu:

Varataanpa teille aika

Täytäthän seuraavat tiedot, jotta varaus onnistuu.

Jos teille tulee aikatauluun muutoksia, olkaa matalalla yhteydessä WhatsAppilla (044 755 5542) tai sähköpostilla (tilaus@vork.fi)

Kiitos!

Täytäthän seuraavat tiedot, jotta pääsemme rekisteröimään tilauksesi

Voit aloittaa VÖRKin käytön heti luomalla tilin VÖRK sovelluksessa. Tarkastamme tilauksenne pikaisesti, minkä jälkeen sovelluksessa voi luoda enemmän kuin yhden projektin.